Airbnb - Ξενοδοχεία: Πώς οι επαγγελματικές φωτογραφίες θα φέρουν κέρδη στην επιχείρησή σας

  • 04 Mar 2023
  • photography, architectural

Έχετε μόλις φτιάξει τον δικό σας ενοικιαζόμενο χώρο: ένα όμορφο ακίνητο διακοσμημένο και εξοπλισμένο με ό,τι χρειάζεται ένα ζεστό και φιλόξενο κατάλυμα. Έχετε επενδύσει σε αυτό και είστε πλεόν έτοιμοι να ριχτείτε στη μάχη της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Στόχος σας είναι να προσφέρετε την καλύτερη φιλοξενία ώστε να αναπτύξετε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Και τώρα ήρθε η ώρα να το μοιραστείτε με τους υποψήφιους επισκέπτες σας!

Όλα ξεκινάνε με μια σωστή προώθηση στα social media, στις διάφορες πλατφόρμες, οπουδήποτε μπορεί να αναζητήσει κάποιος ένα χώρο για βραχυχρόνια κατοικία. Και μέσα σε όλον αυτό τον κόσμο των καταλυμάτων, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και το ακίνητό σας πρέπει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα!

Για να γνωρίσει ο επισκέπτης το κατάλυμά σας και, φυσικά, να το επιλέξει είναι σημαντικό να έχει μια σωστή και πλήρη εικόνα του χώρου. Πώς θα γίνει αυτό; Με πολλές και όμορφες φωτογραφίες! Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι καλές φωτογραφίες; Ας μιλήσουμε με αριθμούς:

Έως και 20% αύξηση στα κέρδη:
Οι οικοδεσπότες με επαγγελματικές φωτογραφίες ενδέχεται να κερδίζουν περίσσότερα από άλλους οικοδεσπότες στην περιοχή τους.
Έως και 20% περισσότερες κρατήσεις:
Οι φωτογραφίες είναι ένας από τους 3 κορυφαίους λόγους που επιλέγουν οι επισκέπτες να κάνουν κράτηση.

Πηγή: Airbnb

Πριν μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε να φωτογραφίσετε με το κινητό σας, ή ακόμα και να προσλάβετε έναν μη εξειδικευμένο φωτογράφο, ας δούμε γιατί αυτό θα αδικήσει το κατάλυμά σας, επισημαίνοντας τα πιο συχνά λάθη.

Σκοτεινές και θολές φωτογραφίες

Σίγουρα δεν θέλετε οι χώροι του διαμερίσματός σας ή τα δωμάτια του ξενοδοχείου σας να μοιάζουν μελαγχολικά. Οι σκοτεινές φωτογραφίες δείχνουν έναν χώρο κάθε άλλο παρά φιλόξενο και αποτρέπουν κάποιον να φανταστεί τις διακοπές του σε αυτό. Φωτογραφίες που δείχνουν ένα δωμάτιο σκοτεινό και θολό (είτε λόγω ανεστίασης ή κακής ποιότητας) δεν το αναδεικνύουν αλλά, αντίθετα, το κάνουν αφιλοξενο. Το αποτέλεσμα; Ο υποψήφιος επισκέπτης θα προχωρήσει στην επόμενη καταχώρηση.

Στραβές/παραμορφωμένες φωτογραφίες

Η νέα τεχνολογία των κινητών δίνει τη δυνατότητα απεικόνισης ενός μεγάλου εύρους του χώρου. Αυτό (όπως και η υπέρμετρη χρήση ευρυγώνιων φακών από μη εξειδικευμένους φωτογράφους) οδηγεί σε λάθη που αφορούν την εικόνα του χώρου. Η ευρυγώνια και η λήψη από λάθος γωνία προσφέρει μια παραμορφωμένη εικόνα που κάνει το δωμάτιο να φαίνεται στραβό και συχνά, πολύ μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Ως απότέλεσμα, ο υποψήφιος επισκέπτης θα έχει εσφαλμένη αντίληψη για τον χώρο. Πολλές είναι οι φορές που ένας δυσαρεστημένος επισκέπτης αφήνει αρνητική κριτική για το κατάλυμα καθώς επισκέφτηκε ένα δωμάτιο πολύ μικρότερο από ότι παρουσιάζεται στην καταχώρηση.

Λάθος post-production

Η φωτογράφιση δεν σταματάει στο κλικ της φωτογραφικής μηχανής. Συνεχίζεται με τη διαδικασία της επεξεργασίας των φωτογραφιών και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Αν δεν γίνει από τα σωστά χέρια, μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα κακής αισθητικής και παραπλανητικής εικόνας. Αν γίνει από γνώστη των ειδικών προγραμμάτων επεξεργασίας, τα αποτελέσματα θα είναι άριστης ποιότητας, χωρίς ψευδή απεικόνιση. Η εικόνα θα είναι ενός “καθαρού” χώρου που θα αναδεικνύεται με την καλύτερη αισθητική.

Όλα τα παραπάνω θα αποφευχθούν με την ανάθεση της φωτογράφισης σε έναν εξειδικευμένο φωτογράφο αρχιτεκτονικής και καταλυμάτων. Ο επαγγελματίας φωτογράφος διαθέτει όλα τα μέσα και τις γνώσεις ώστε να αναδείξει το κατάλυμα με τον σωστό και ποιοτικό τρόπο. Με ειδικό εξοπλισμό θα προσφέρει τον κατάλληλο φωτισμό ώστε να φανούν τα προτερήματα και η αισθητική του χώρου. Με τους κατάλληλους φωτογραφικούς φακούς και τη μετέπειτα επεξεργασία θα αποτυπώσει πλήρως την εικόνα του δωματίου, χωρίς να παραπλανά.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος θα μεταφέρει με τις λήψεις του την ατμόσφαιρα και την εμπειρία που θα βιώσει ο επισκέπτης. Ένα πακέτο σωστών επαγγελματικών φωτογραφιών θα κρατήσουν εκείνον που αναζητά κατάλυμα περισσότερη ώρα στη δική σας καταχώρηση και θα φανταστεί τον εαυτό του μέσα στο κατάλυμά σας.

Η επένδυση στην επαγγελματική φωτογράφιση δεν είναι πολυτέλεια, είναι απαραίτητη για την προώθηση της επιχείρησής σας. Αντικατοπτρίζει τον σεβασμό απέναντι στο κατάλυμά σας και, πολύ περισσότερο, στον επισκέπτη και στο κέρδος που θα έχετε από αυτόν.

Αναρωτήθείτε: Αν δεν επενδύσετε εσείς στο κατάλυμα σας, γιατί να το κάνει ένας επισκέπτης;