Αφιέρωμα: Πισίνες

  • 05 Sep 2023
  • photography

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που προσδίδει πολυτέλεια σ’ ένα κατάλυμα ή κατοικία, αυτό αναμφίβολα είναι η πισίνα. Όταν μάλιστα βρίσκεται σε επικοινωνία με τη θάλασσα αποτελεί και το απόλυτο μέρος για χαλάρωση και ώρες ηρεμίας με φόντο έναν απέραντο γαλάζιο ορίζοντα!

Αυτό είναι και ο στόχος κατά τη φωτογράφιση, η ένταξη της πισίνας στο περιβάλλον και ταυτόχρονα η ανάδειξη της ατμόσφαιρας και της εμπειρίας που υπόσχεται στον επισκέπτη.

Η πισίνα χαρακτηρίζει απόλυτα ένα ακίνητο γι’ αυτό και στις εξωτερικές φωτογραφίες πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ταυτόχρονα να πλαισιώνει αρμονικα το κτίριο. Με γενικές απόψεις του εξωτερικού χώρου, η πισίνα και το περιβάλλον της (κήπος, καθιστικό, κλπ.) αναδεικνύονται στην πλήρη τους μορφή δίνοντας μια εικόνα του σχήματος, του μεγέθους και της λειτουργικότητάς της. Ακόμα η πισίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάδρο για την εστίαση του βλέμματος στο ίδιο το κτίριο δημιουργώντας ένα πλαίσιο που συνδυάζει το μπλε του ουρανού με το μπλε της πισίνας.

Η ύπαρξης της πισίνας σ’ ένα κατάλυμα προσφέρει την αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας κι αυτό μπορεί να αποτυπωθεί μέσω φωτογραφιών πιο δημουργικών που εστιάζουν σε αυτή την ατμόσφαιρα. Με τη χρήση διαφόρων αξεσουάρ και επίπλων εξωτερικού χώρου για τη διακόσμηση και με πιο λεπτομερείς λήψεις, ο θεατής μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να χαλαρώνει και να ετοιμάζεται ήδη για την εμπειρία διακοπών που τον περιμένει!